Delphi role models 2020

Delphi role models

Inför internationella kvinnodagen 2020 ville vi uppmärksamma och lyfta fram åtta kvinnliga förebilder hos oss på Delphi. Kvinnor som har olika roller, olika erfarenheter och olika bakgrunder. Det de har gemensamt är att de gör karriär på advokatbyrå. Vi vill visa på att det finns olika typer av karriärvägar och förhoppningsvis inspirera dig till en karriär på byrå.

Läs hela magasinet här.

Agnes Hammarstrand

Partner / Advokat

”Jämställdhet handlar om att förändra normer, strukturer och omedvetna beteenden. Arbetet måste börja i ledningen och bland delägarna, hos de som faktiskt bestämmer. De måste ta frågan på allvar och viktigast av allt – de måste vilja ha en förändring.”

Läs intervjun med Agnes här.

Elisabeth Eklund

Partner / Advokat

”Jag hoppas att jag kan vara en förebild för yngre kollegor. Jag hoppas att jag kan inspirera till att stanna kvar i branschen eller våga prova advokatbyrå även om man har en helt annan karriär bakom sig.”

Läs intervjun med Elisabeth här.

Sophia Lagerholm

Head of Digital & Innovation

”Det finns så många förväntningar på vad man borde vilja med sin karriär och det är otroligt viktigt att inte bry sig om vad andra tycker utan att lyssna till vad man själv vill och tycker är kul.”

Läs intervjun med Sophia här.

Cecilia Lundh

Partner / Advokat

”Att jämställdhetstanken naturligt finns med i vår arbetsvardag tycker vi är en självklarhet i ett hållbart bolag. Alla ska vi ha samma möjligheter oberoende av vem du är och vi ska hjälpa alla att utvecklas utifrån sina förutsättningar.”

Läs intervjun med Cecilia här.

Karin Ellioth Olsson

HR & Talent Manager

”Branschen har i stort sätt blivit mycket bättre, även om vi fortfarande kan göra mer. Det känns roligt att ha varit en del av den utvecklingen och att ha varit med och bidragit till att sätta HR på kartan.”

Läs intervjun med Karin här.

Elisabeth Werner

Counsel / Advokat

”Det är viktigt att ha bra kvinnliga, men även manliga förebilider som visar vägen för yngre medarbetare.”

Läs intervjun med Elisabeth här.

Frida Rydin

Vice VD

”För att trivas bra på advokatbyrå tror jag att man måste gilla att vistas i en driven miljö, arbeta i ett högt tempo och inte ha något emot att förutsättningarna ibland förändras.”

Läs intervjun med Frida här.