Välkommen som student till Delphi


Är du juridikstuderande och nyfiken på hur det är att arbeta med affärsjuridik? Vi vill gärna ha kontakt med dig redan under studietiden och ge dig en inblick i vilka vi är och hur det är att arbeta med affärsjuridik. Vi kan erbjuda en rad spännande möjligheter för att utforska Delphi innan du ens har tagit examen.

Student3


Delphi Scholarship

Delphis stipendium inom affärsjuridik, Delphi Scholarship, utdelas årligen. Vinnaren erhåller 25 000 kronor samt en sommarnotarietjänst på valfritt kontor - antingen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Linköping. Två deltagare får också chansen att bli tilldelad varsin mentor från Delphi. Mentorn är en partner på det Delphi-kontor som ligger närmast den ort där du studerar. Mer information om stipendiet hittar du på stipendium.delphi.se.

Delphi Talent Day

Är du i slutskedet av din juristutbildning och vill börja din karriär som affärsjurist? Ta chansen och anmäl dig till Delphi Talent Day. Delphis rekryteringsdag anordnas två gånger per år på Stockholmskontoret. Under en fartfylld eftermiddag kommer du att få lära känna Delphi och våra medarbetare – och se om Delphi är din nästa arbetsgivare!

Anmälan öppnar i augusti, håll utkik för löpande information på vår kärriärsida och sociala medier. 

Studentpool

Under tiden som juriststudent finns en fantastisk möjlighet inom ramen för Delphis studentpool att få inblick i vår verksamhet samt skapa ett brett nätverk. Du arbetar ca 1 kväll per vecka i vår reception och konferens eller som kvällsassistent och ger administrativt support till våra jurister. I vår studentpool ges du möjlighet att delta i vissa utbildningar inom Delphiakademien och vi erbjuder ett brett utbud av sociala aktiviteter under terminen.

Till studentpoolen kan du ansöka redan efter andra terminen av juristutbildningen till vårt kontor i Stockholm. Möjlighet till extrajobb finns även på våra kontor i Göteborg och Linköping.

Uppsatspraktik

I samband med att du skriver ditt examensarbete/uppsats ges du möjlighet att göra uppsatspraktik på Delphi där du får tillfälle att delta i och få en allsidig och praktisk inblick i hur arbetet ser ut på en affärsjuridisk byrå. Praktiken gör du i den verksamhetsgrupp som ligger närmast inom ramen för din uppsats och du får givetvis en fadder som har ansvar för att du får intressanta och relevanta arbetsuppgifter och som stöttar i praktiska och sociala frågor. Vi tar in uppsatspraktikanter under fyra perioder per år och tar löpande emot ansökningar.

Sommarnotarie

Varje sommar tar vi emot ett antal juriststudenter till Delphis sommarnotarieprogram för att ge dig som student en möjlighet att mellan 4-8 veckor aktivt delta i det dagliga juridiska arbetet för att få en inblick i hur det är att arbeta som affärsjurist på Delphi. Du tilldelas givetvis en fadder som stöd i praktiska och sociala frågor av olika slag.

För att få ut så mycket som möjligt av tiden som sommarnotarie på Delphi vill vi att du har läst minst 6 terminer på juristprogrammet vid påbörjad sommarnotarieperiod. Under tiden som sommarnotarie erbjuds du att delta i olika sociala aktiviteter och diverse utbildningar inom vår utbildningsverksamhet som vi kallar Delphiakademien.

Hur du ansöker
Du kan ansöka genom att skicka in en spontanansökan här.
Du kan också söka utannonserade tjänster här.