Delphi Summer Edition

För vissa är juristyrket en dröm sen barnsben och för andra är det inte lika självklart. I Delphi Summer Edition får vi följa med fyra advokater vars vardag fylls med transaktioner, tvistelösningar och komplexa miljörätts- och GDPR-frågor. Tidigare har deras vägar dock kantats av fiollektioner, fördomar, diktafoner och en och annan lerig skånsk åker. Men med en ständig känsla av att våga testa sig fram och hitta rätt rättsområde.

 


Matilda Claussén-Karlsson, Senior Associate / Advokat

Matildas första steg inom juridiken skedde inom tech men med tiden har hon även klivit över till energibranschen med bland annat transaktioner och avtalsfrågor inom energi, kritisk infrastruktur, hållbar teknik och samhällsviktiga tjänster. Innan juristlivet var hennes intressen dock långt ifrån allt det hon arbetar med idag. Då stod valet mellan en karriär som violinist eller att tävla i ridsport. Men saker kan förändras på en dag…

 


 

Johan Engdahl, Partner / Advokat

Dataskydd och GDPR är några av de saker som ligger Johan varmt om hjärtat. Däri finns nämligen några av de frågor som han tillbringat större delen av juristlivet med att lösa åt sina klienter. Och även om 6-årige Johan inte förstod det då, så var det kanske rentav så att han manifesterade sitt framtida yrkesval helt omedvetet. För då och då uppstår situationer som man inte ser komma, med ansvarområden som andra inte finner lika intressanta men som väldigt snabbt kan komma att skapa förändring i samhället.

 


 

Elisabeth Werner, Partner / Advokat

Både passionen och expertisen som Elisabeth har för miljörätten är mångårig och ligger djupt rotad. Redan tidigt på hennes juridiska bana insåg hon hur hon kunde kombinera sitt intresse för naturvetenskap med juridiken. Miljön som ständigt är i ropet, en lagstiftning som fortsätter förändras och utvecklas och som ska appliceras av verksamheter som behöver anpassa och upptäcka nya sätt att värna om miljö och människor. Och hade det inte varit för intresset för miljörätt hade hon heller inte haft den vänskapskrets som finns kvar där än idag.

 


 

Peter Nordbeck, Partner / Advokat

En gedigen bakgrund inom IT och outsourcing samt tjugo års erfarenhet av dataskyddsförordning. Det är inte konstigt att Peter har mycket att dela med sig av. När han började drömma om livet på byrå var tiden en annan, då såg det inte riktigt ut som det gör idag. Byråer, liksom omvärlden, har tagit stora steg framåt och det gäller att hänga med när det går från diktafoner och kristallkronor till mail och öppna kontorslandskap.

 

 


Är du juriststudent och vill höra mer av Delphi Summer Edition? Bli medlem i vår kunskapsportal Friends of Delphi och få tillgång till extramaterialet, exklusivt för studenter här.